Kérdése van? Hívjon minket! | Fegyverneki Gumiszervíz: +36309676432

Váltóméret kalkulátor

A gumiméret váltó program segítségével megtudhatja, hogy a jelenleg használt gumiabroncs helyett, milyen más méretű abroncsokat szerelhet fel gépjárművére. A váltóméret kalkulátor működéséről további információkat lentebb olvashat.

Eredeti gumi mérete
Eredeti gumi mérete

#1. Felszerelni kívánt gumi mérete
#1. Felszerelni kívánt gumi mérete

#2. Felszerelni kívánt gumi mérete
#2. Felszerelni kívánt gumi mérete
Miért fontos a gumiméret váltó kalkulátor?

A gyári mérettől bizonyos fokig el lehet térni anélkül, hogy az veszélyeztetné a vezetést, túl nagy eltérés esetén azonban hibás működés, nagy kopás és balesetveszély is fenyegetheti az autó tulajdonosokat.

Új gumiabroncs vásárlása előtt rendkívül fontos, hogy a gumiméret váltó kalkulátorral ellenőrizze, hogy biztosan megfelelő méretű abroncsot választ.

A szakértők mindössze 2,5%-os eltérést engednek, ennek kiszámolásában segít a fenti gumiméret váltókalkulátor, mely gyorsan és könnyen használható, valamint megbízható eredményt ad.

Hogyan működik a váltóméret kalkulátor?

A fenti kalkulátorba a gyári méretek megadását követően megadhatja a felszerelni kívánt új gumiabroncs méreteit. Amennyiben az új méret eltérése nem haladja meg a szakértők által engedélyezett 2,5%-os eltérést, úgy egyetlen kattintással máris nézelődhet a választott gumiabroncs méretek között oldalunk kínálatából.

Példa a kalkulátor működésére:

175/60 R15-ös gumiabroncs biztonsággal helyettesíthető egy 165/65 R15-ös gumival, de 185/70 R15-össel már nem. A felszerelni kívánt gumi méretei alatt az adatok megadása után megjelenő dobozban zölddel jelölve láthatja a megfelelő méretű abroncsot és pirossal azt, amit már nem érdemes felszerelni a gépjárművére.